Ouders

Hoogbegaafde kinderen vormen een ware uitdaging voor hun omgeving. Je wil het als ouder zo goed mogelijk doen, helaas krijg je geen handleiding bij dit kind.

 

Sommige van hen onderpresteren of tonen niet spontaan wat ze in zich hebben. Bij anderen blijkt een leer- en/of ontwikkelingsprobleem (twice exceptionality) voor extra moeite te zorgen.

Hoogbegaafd opvoeden is:​

  • Omgaan met intensiteit (hoogsensitiviteit)

  • Overleggen met school

  • Stimuleren op maat

 

Wij bieden zowel individuele als groepstrajecten aan afhankelijk van de noden en in samenspraak met jullie, de ouders.

Hoogbegaafd opvoeden is een hele uitdaging en het is normaal als je soms twijfelt. Ook daarvoor zijn wij er, om die twijfel weg te nemen

Een eerste intake gesprek vindt steeds plaats bij coördinator Tania Gevaert, waarna een individueel traject uitgestippeld wordt. Tijdens dit traject kan beroep gedaan worden op ons team, afhankelijk van hun expertise.

Binnen ons team werken wij uitsluitend met erkende en gecertifceerde experts in hun discipline onder coördinatie van Tania, zo waarborgen wij steeds de kwaliteit van onze begeleiding.

Binnen het kader van een begeleiding bieden wij graag de kans om de school te betrekken bij het traject. Wij geven de leerkrachten concrete en doelgerichte tips waarmee ze ineens aan de slag kunnen.

 

Vertrekkend van de (leer)behoeften van je kind zoeken we naar een betere afstemming. Op die manier maken we ook op school een krachtige leeromgeving voor je kind met ontwikkelingsvoorsprong.


In onze aanpak zoeken we steeds naar een evenwichtig stimuleren die je kind in zijn totaliteit kan laten groeien.

Groepsaanbod voor ouders

Om deel te nemen aan ons groepsaanbod bent u niet verplicht voor een eerste intake gesprek. Iedereen is welkom.

Voor kinderen & jongeren organiseren wij verschillende trainingen rond hooggevoeligheid, weerbaarheid & onze Groeigroep waar we de nadruk leggen op het sociaal emotionele samen met ontwikkelingsgelijken

Voor ouders organiseren wij regelmatig oudertrainingen, workshops & lezingen in gans Vlaanderen.