5 speelpleinen om van te genieten met je hoogsensitieve en hoogbegaafde kind

July 15, 2015

Vorige week verjaarde ik (48 ondertussen  ) en kwamen we weer eens met z’n allen samen. Het ging al snel over vroeger, de ene anecdote na de andere. Van hoe onze jongste zo ongedurig kon zijn bij het wachten dat je ze wel eten moest toestoppen. Tot die keer dat ik onze oudste dochter helemaal bovenaan een glijbaan moesten gaan halen omdat ze niet naar beneden durfde te glijden. Hoe mama dan maar achterstevoren trapje voor trapje met haar terug naar beneden kwam, met begeleidende babbel (zet je voet maar daar, leun maar tegen me aan, we doen het rustig samen). En we deden het rustig, tot groot ongenoegen van een aantal kinderen dat stond te popelen om naar boven te gaan. De rode draad doorheen de verhalen was dit: het waren fijne speeldagen.

Ouders van hoogbegaafde kinderen worden net dat tikkeltje meer uitgedaagd om voor hun kind boeiende activiteiten te ontdekken. Je kind is naast speelvogel en ontdekker vaak ook fijnproever. En laat ons eerlijk zijn, het leuke aan je hoogbegaafde kind is dat je ze ook gewoon als mini volwassene kan meenemen op restaurant (als het maar niet te lang wachten is). De ideale combinatie is dan ook dat je kind tijdens het wachten kan spelen, ontdekken, … zo kun jij ondertussen genieten, ontspannen en bijkletsen.

 

5 speelpleinen waar jij tegelijk lekker kan eten

Deze opsomming is geen Top 5! We zochten naar een greep uit het aanbod om je te inspireren en hebben gezocht naar uiteenlopende plekjes. Uiteraard zijn er zoveel meer, dus bij deze een warme oproep om je tips te delen. Dat mag via de Facebookpagina.

  1. Tillegembos Brugge

Dit is een heerlijk speelplein in de natuur met zandgrond onder de speeltuigen. Je kan aan de rand van het speelplein plaatsnemen, maar ook vanop het terras kun je je oudere kinderen in de gaten houden. Combineer dit zeker ook eens met een wandeling door het bos, een partijtje balspelen op een van de vele open vlaktes.

Van snack tot steak én een kinderkaart! De gerechten worden vers bereid, men houdt rekening met snelle bediening. Ook een heerlijk plekje voor namiddag, pannenkoek en wafel.

Tillegembos Brugge

  1. Bulskampveld Beernem

Hier gingen wij alvast eerst uitgebreid wandelen. De eerste bosspelen werden hier gehouden. Je kan ook loopfietsjes meenemen of een echte fietstocht houden.

Op de mid