B-attest in de maak: lees hier hoe jij alsnog het verschil kan maken

April 28, 2016

In de studiecoaching merken we steeds weer dat het verschil heel snel gemaakt kan worden. Eens een leerling of student écht weet hoe hij of zij het moet aanpakken, dan boeken we vooruitgang. Maar we mogen ook de rol van de ouders hierin niet onderschatten!

Ik ben "op", heb alles geprobeerd: kwaad worden, zorgzaam zijn, verwennen en beloftes... niets helpt! En toch besef ik dat mijn onderpresteerder het niet alleen kan. Soms mag ik helpen, ik weet echter niet meer hoe ik het verschil kan maken.

Dit is wat ouders ons vaak komen zeggen in een eerste gesprek: de grote ongerustheid is van die mate omdat ze weten dat hun kind meer kan, maar het komt er niet uit. De angst wordt gevoed door de kalender die dag per dag voortschrijdt, de examens en het rapport met eindbeslissing komt dichterbij. Het moet NU gebeuren.

In de ouder en jongeren training Onderpresteren slimmer aanpakken gaan we net dat doen: tips en tools voor de onderpresteerder maar ook voor de ouder. Samen streven we naar vooruitgang vanaf morgen. 

Gratis aanbod: plannen, hoe?

Deze week heb ik een e-zine voor je rond plannen. Stuur een mailtje met de vraag naar e-zine plannen en ik bezorg het je in je mailbox.

Ondertussen krijg je hier ook al 5 studietips die Ophélie voor je samenbracht.

5 studietips
  1. Alles verzamelen

Een eerste en cruciale stap is om alles te verzamelen. Volgende korte checklist kan je daarbij helpen:

  • Handboek en/of cursus

  • Slides

  • Notities*

  • Voorbeeldvragen en doelstellingen van het vak (te raadplegen in de ECTS-fiche)

  • Feedback

  • Schrijfgerief

  • Papier

  • Eventueel computer

* Ga na of je notities volledig zijn. Is dit niet zo, zoek dan iemand om ze aan te vullen.

 

  1. Studieruimte

Eens je al je studiemateriaal verzamelt hebt, ga je opzoek naar een plaats om te studeren. Onder het motto samen beter dan alleen, helpt het een groot aantal studenten om samen te studeren. Je kan naar de bib gaan, studiegroepjes organiseren of gezellig naar de studieruimte van Hoogbegaafd Opvoeden komen waar je steeds een studiecoach ter beschikking hebt.