Hoe houd jij je kind prettig gestimuleerd?

March 30, 2017

Regelmatig krijg ik vragen van ouders zoals deze:

 

Onze zoon (5) is binnenkort jarig en eigenlijk heeft hij alles. We hebben Smartgames in huis, hij houdt van Lego en heeft daar al een kamer vol van. Wat zullen we hem nog geven? 

Mijn kinderen (9 en 11) houden van uitstapjes, maar kan ik elke dag iets organiseren?

Onze kinderen (4 en 7) kunnen in de vakantieperiodes echt vervelend doen. Ze maken dan ineens veel ruzie onder elkaar, wat ze anders niet doen. Zijn er kampjes waar zij wel prettig worden beziggehouden maar ook gestimuleerd worden in hun leerbehoeften?

 

Ik ben op zoek gegaan naar wat inspiratie voor je, naast Smart Games en een gezelschapsspel of gewoon eens wat buitenspelen, kan dit fijn zijn. Inspiratie in binnen- en buitenland.

 

Oostende

Ken jij de term Springtij? Wij in Oostende wel, er komt bij ons al eens een storm langs op die momenten die het wereldnieuws haalt. Denk maar aan storm Dieter nog niet zo lang geleden… (het bleek een storm in een glas water, zoals wij dat wel eens durven te zeggen; maar wij zijn natuurlijk heel wat gewoon). Bij springtij en storm kan het wel eens voorkomen dat de golven tot ver over de dijk slaan en het zeewater tot bijna aan onze voordeur kwam.

 

De stad heeft een hart voor kinderen en dus ondertussen heel wat activiteiten in aanbod doorheen het hele jaar. In de paasvakantie is er ook weer een en ander te doen. Ik lichtte er dit boeiende programma uit:

http://www.visitoostende.be/nl/7-ongelooflijke-dingen-die-je-nog-niet-wist-over-springtij

 

 

Kust, Ardennen, de Kempen, Limburg, …

Het is allemaal leuk om een uitstapje te plannen. In Bokrijk zijn er ook heel fijne workshops in de aanbieding en het blijft een heerlijk speelplein.

Neem een kijkje op https://www.uitinvlaanderen.be/agenda/search?voor-kinderen=1 Voor vele tips in alle steden van het land.

 

Londen

De musea in Londen zijn vrij toegankelijk, je wordt aangemoedigd om een gift na te laten naar eigen vermogen en wens. Heel wat Londense musea zijn echt de moeite. Dit museum vind ik voor kinderen een aanrader, op mooie dagen mogen kinderen in de tuinvijver (ondiep) pootje baden.

https://www.vam.ac.uk

 

Calais