Word ondernemer van je talent!

June 15, 2017

 

Onderpresteerder, hoe ga jij met je talenten om?

 

Onderpresteerders blijken het niet gemakkelijk te hebben op de werkvloer. Samenwerken in team is geen eenvoudige klus als jij steeds over alle info beschikt, waarmee de rest van je team de indruk krijgt dat zij overbodig zijn. Je snelheid van denken is van die mate dat je steeds weer moet wachten tot het voor de anderen ook helder is. Mogelijk ga je dan wel zuchten, met de ogen draaien ("dames!" :-)) en misschien neem je het gewoonweg uit handen en doe je het dus gewoon zelf. Koppel daaraan vast dat je misschien ook nog een perfectionistisch kantje hebben... NIET eenvoudig dus. En dat is nog niet alles, in de praktijk hoor ik vaak dat volwassen onderpresteerders ervaren dat zij nogal chaotisch zijn, bepaalde technieken onvoldoende beheersen en ook daardoor extra ongeduldig reageren (in de eerste plaats naar zichzelf toe). Een aantal van hen neemt geen opdrachten meer aan, heeft zichzelf ervan overtuigd dat anderen het veel beter kunnen.

Ondertussen ben jij je wel hyperbewust van de kansen die je hebt laten schieten... je omgeving geeft je dit mogelijk al een hele poos aan.

 

Je valt al snel op, vooral omdat je de ene keer zo snel bent en zoveel blijkt te weten, maar de andere keer lijk je dan weer "oliedom" omdat je niet snapt hoe het koffie apparaat werkt.

 

Je hebt energie voor 2, bent snel uitgekeken op je maandag-tot-vrijdag job, maar je mist vaak de juiste credentials om een job op jouw maat te kunnen krijgen.

 

Je krijgt te maken met heel wat (verkeerde) verwachtingen én er is maar weinig begrip voor jouw andere manier van denken.

 

 

 

Wil jij ook weg van het onderpresteren?

Waar wij vroeger ons beperkten tot hoogbegaafde kinderen en volwassenen is sedert een jaar iedereen bij ons welkom. In kortlopende trajecten - want jij bent een snelle denker en hebt vaak genoeg aan een paar krachtige insteken - gaan we van start met wat jij wil aanpakken/veranderen om tot (betere) prestaties te komen. Hierbij een paar indrukken van deelnemers:

Ik ben sindsdien tot