Terug naar school: wat heeft je hoogbegaafde kind nodig voor een geslaagde start?

August 31, 2017

Hangt er bij jou ook spanning in huis dezer dagen?

Krijgt je kind al buikpijn bij de gedachte aan 1 september?

Ligt je zoon in de zetel en negeert hij alle boodschappen met het woordje school erin?

Is je dochter heel stil geworden deze week?

 

Nogal wat hoogbegaafde kinderen (en hun ouders) vinden het erg spannend om weer bij een nieuwe leerkracht terecht te komen. Ze merken dat hun kind veel stress heeft voor deze verandering.

 

Ik heb deze week voor jou een paar tips hoe jij je kind (en jezelf) hierbij kan helpen. Van nachtrust tot schooloverleg om de start zo vlot mogelijk te laten verlopen.

 

 

1e schooldag, 1e kampje, 1e kotervaring: grote stappen voor kind én ouder

 

Er zijn nogal wat “eerste keren” in een leven. Mijn boek Hoogbegaafd Opvoeden vertrok deze zomer naar de uitgever. Ik vertel je mijn verhaal en verklap je mijn methode voor nog vlotter hoogbegaafd opvoeden. Het is voor mij niet meer de eerste keer dat ik een boek schrijf, inmiddels is dit het 3e boek. Ik haal het hier aan omdat ik als moeder mijn kinderen ook meerder