Waag de sprong! Tijd voor verandering!

September 12, 2018

 

Het zijn maar enkele voorbeelden van reclameboodschappen voor loopbaanbegeleiding. Bij mij komt het wat over alsof je dan grote spectaculaire veranderingen moet aanbrengen om geslaagd te zijn… Misschien ben jij wel iemand die je werk eens wil analyseren en met een coach wil bekijken wat er eventueel moet veranderen om het terug beter te maken? Of wil je naast de zekerheid van je werk iets nieuw opstarten om te laten groeien?

 

Ik weet hoe lastig het is om een job uit te voeren die je niet graag doet en/of waar je waardering mist. Mijn carrière kent ook zijn bochten, waarbij ik met enige trots kan zeggen dat ik elk project met hart en ziel heb gedaan (voor enige tijd, dan toch). En daar waar ik merkte dat de passie over was, ben ik op zoek gegaan naar andere invulling. Dit heeft me studie en groei gebracht en sinds 12 jaar heb ik echt van mijn hobby mijn werk gemaakt. Terugblikkend herken ik periodes van bore-out tot beginnende burn-out, het maakt me nog steeds bezorgd dat ik daarin dreigde terecht te komen. Voor mezelf miste ik vooral waardering en vrijheid in mijn werk, maar ook groeikansen. Ik had mijn doelen niet helder wat maakte dat verandering van werk mij best wel onzeker maakte: zou dit wel gaan lukken en vooral ook de gedachte aan “zal dit wel de juiste keuze zijn?”
Goede voorbereiding, pittige keuzes en een dosis lef later: I love my job!

 

Wie komt bij ons in loopbaanbegeleiding?