Wordt jouw hoogbegaafde kind begrepen op school?

June 7, 2019

Niet alle hoogbegaafde kinderen worden begrepen op school, er blijven toch nog heel wat mythes overeind. Als je het mij vraagt heerst nog te vaak het beeld dat die succesvolle, goed intelligente leerling de norm is voor hoogbegaafdheid. Daarnaast mogen we niet van leerkrachten verwachten dat zij alles, maar dan ook echt alles weten over hoogbegaafdheid en hoe zij deze kinderen het beste kunnen begeleiden. In mijn praktijk merk ik zelfs dat we vaak heel mooie trajecten schrijven met scholen en leerkrachten die gewoonweg openstaan voor het kind en de behoeften, helemaal los van het feit of zij goede kennis en kunde hebben in hoogbegaafdenonderwijs.

 

Ja, je leest het goed: de bereidheid om met het kind en de leerbehoeften van dit kind aan de slag te gaan doet het vaak beter. Hoe weet je nu of je kind begrepen wordt op school? 

 

 

 

16 signalen dat je kind niet goed begrepen wordt op school

  1. Er wordt van je kind verwacht dat het er op zijn eentje komt, zonder aanvullende uitleg of verrijking. Je kind is hoogbegaafd en heeft