Het leven in lockdown

April 22, 2020

Het is even stil geweest van onze kant, tijd om deze stilte te doorbreken en een oproep te lanceren naar jouw ervaringen en vragen! En je even laten weten dat ons team terug voltallig beschikbaar is vanaf 10 mei. 

 

Zoals jullie weten hebben wij in maart in overleg met de ouders van “onze” kinderen besloten om de kindtherapie op te schorten. We vonden het een goede zet om de kinderen eerst thuis wat te laten wennen aan de nieuwe situatie. Week per week bekeken we de voortgang. Tania bleef aan de slag, hetzij ook in aangepaste vorm – maar daarover hieronder meer.

 

Er kwamen een aantal verrassende zaken naar voren in deze weken!

 

 

 Algemene indrukken in coronatijd


Algemeen zien we bij de jonge kinderen minder stressklachten bij onze hoogbegaafden. De meesten stellen het gelukkig vrij goed. Degenen in het voltijds hoogbegaafdenonderwijs krijgen altijd al nieuwe leerstof. De anderen kregen lange tijd herhaling en hun bundel met extra werk. Dit deed de ogen wel openen bij hun ouders: is dit het maar? Moet mijn kind hier normaal gezien een week mee vol krijgen? Dat zijn maar een paar van de vragen die wij binnenkregen de voorbije weken. 


Ouders begonnen ook in te zien waar de frustratie bij hun kind vandaan kwam. Thuis kon er op eigen tempo worden gewerkt en dan bleek dat die “patatjes” wel heel snel klaar waren.