Sofie Luyens

Gegevens

De Groeipraktijk

Zandvoordeschorredijkstraat 66,

8400 Oostende

0479 38 02 36

hallo@samenslimmergroeien.be

www.samenslimmergroeien.be

Ik werk al meer dan 10 jaar in de onderwijswereld als leerkracht lager en kleuteronderwijs en sinds 2016 als ‘zorgjuf’ die o.a. mindfulness en yoga geeft. Hiermee breng ik wat verademing en vertraging in het mooie maar drukke schoolwereldje.

Opgeleid bij David Dewulf aan het Instituut voor Aandacht en Mindfulness. Aangevuld met verdiepende dagen zoals “mindful opvoeden”, “Tai Chi en zelfcompassie voor kinderen”, “jezelf accepteren met mindfulness en zelfcompassie”. Deze kennis, mijn dagelijkse beoefening en mijn brede ervaringen zorgen ervoor dat ik trainingen kan aanbieden voor kinderen, ouder en kind, gezinnen en volwassenen.

Mijn persoonlijke ervaringen met mindfulness

Zo’n 5 jaar geleden kwam mindfulness op mijn pad. Zwanger worden ging moeilijk en ik dacht dat ik alleen gelukkig kon zijn als ik een echt gezinnetje zou hebben. Ik genoot niet van het NU en zag niet wat ik wél had.

Mindfulness leerde me om gevoelens toe te laten laten en te luisteren naar wat mijn gevoel nodig had.

Uiteindelijk was ik mindful zwanger. Hele mooie ervaring! Mijn bevalling was ook heel intens maar erna kreeg ik het wat moeilijk. Ik was enorm blij met mijn zoontje maar de ‘roze wolk’ was niet zo vrolijk gekleurd bij mij.

Ik voelde me precies gevangen, had het idee dat ik er voortdurend moest zijn voor mijn kleintje, waardoor ik bijna geen energie meer over had voor andere dingen o.a. mezelf. Ik vergeleek mezelf ook vaak met anderen en snapte niet hoe het bij anderen wel vlotjes liep en was heel streng voor mezelf.

Ik wou het kunnen! Ik keek ook vaak naar de toekomst…

 

Zal mijn hele leven zo zijn?! Het overviel me helemaal.

 

Ik ging terug in de leer bij mijn mindfulnesstrainer en leerde weer te vertrouwen op mijn eigen kracht. Ik las ook hele mooie boeken waarin ik o.a. ontdekte dat ‘elke mama ook maar wat doet’ en dat het ok is om niet perfect te zijn. Je mag falen. Ik leerde ook meer te lachen naar mijn innerlijke criticus En heel belangrijk: minderen om te komen tot meer!

 

Ik geniet van mijn mama zijn, gezin en mezelf. Mindful mama en Sofie! Trots op mezelf en dat geeft me zoveel kracht en energie om verder te gaan en mijn kennis en ervaringen te delen met anderen.

 

Mindfulness leert je:

  • Gelukkig te zijn in het NU-moment

  • Anders om te gaan met stress en gedachten

  • Ademruimte te nemen

  • Met mildheid en zelfvertrouwen in het leven te staan

Groepjes voor ouder en kind

Kindgroepjes

Volwassenen